546660_384203408317633_1329327437_n.jpg

Unlocking the Future na Zelenoj Akademiji

Od 23 do 30. kolovoza na Visu se već tradicionalno održava Zelena Akademija u organizaciji Heinrich Böll Stiftunga, Zelene Evropske Fondacije i Open Society Institute Foundations.

U jednotjednom intenzivnom programu sastavljenom od predavanja, rasprava i radionica, gotovo dvije stotine sudionika iz preko 15 zemalja raspravljat će o alternativnim scenarijima razvoja koji vezu između ekološke modernizacije vide i novih modela upravljanja zajedničkim dobrima vide kao centralno mjesto novog društvenog ugovora. Posebna pažnja ove godine posvetit će se odnosu između političkih stranaka i društvenih pokreta, sa naglaskom na razvoj situacija u zemljama Jugoistočne Europe, Srednje Europe i tzv. Evropskog Juga.

Dio programa je i rasprava o novim razvojnim modelima, a biti će predstavljene studije i projekt Unlocking the Future. Program Zelene Akademije pogledajte ovdje:

Icon ZA agenda (556,4 KB)

Među istaknutijim govornicima ove godine ističu se Reinhard Buetikofer, Natalie Bennet, Ralf Fuecks, Tim Jackson, John Barry, Ian Gough, Francine Mestrum, Jože Mencinger, Luka Mesec, Giovanni Allegreti, Juan Luis Sanchez, Jagoda Munić,Mirela Holy, Teodor Celakoski i mnogi drugi.

Zadnja izmjena: 21.08.2014. 17:39
comments powered by Disqus